top of page

SPORTMASSAGE

Wat is sportmassage?

Sportmassage is een stevige vorm van massage die erop gericht is om sporters van elk niveau beter te laten presteren, om blessures te voorkomen of om sneller van blessures te herstellen. 
Tijdens de sportmassage worden met name dieper liggende weefsels losgemaakt, waardoor de doorbloeding toeneemt en afvalstoffen worden afgevoerd. Verschillende handgrepen en technieken worden gebruikt om zogenaamde "knopen" uit de spieren te halen en met behulp van huidverschuivingen wordt het bindweefsel losgemaakt. 

Sportmassage kan helpen bij onder andere:

  • Stijve benen, stijve nek, stijve rug, etc.

  • Overtraining

  • Toenemende vermoeidheid ná training

  • Vóór een grote sportieve belasting

  • Ná een grote sportieve belasting

  • Het voorkomen van blessures

Sportmassage op been

Wat kan sportmassage voor mij betekenen?

Zoals hierboven benoemd wordt is sportmassage zinvol voor sporters van elk niveau. Of het sporten nou recreatief is of professioneel, allemaal sporten we op ons eigen topniveau en daar komen vermoeidheid, mogelijke overbelasting en pijntjes bij kijken. De frequentie waarmee sportmassage uitgevoerd moet worden verschilt wél tussen de recreatieve sporter en de professionele. Wanneer wordt getraind richting een specifiek doel en de training daardoor in intensiteit toeneemt (wedstrijd, triatlon, marathon, wandeltocht, etc.) zal frequentere massage nodig zijn, waar dit bij de recreatieve sporter minder is.

Een sportmassage is géén ontspanningsmassage. Sterker nog: het is heel normaal om ná de massage beurs te zijn. Dit trekt met een dag of twee weer weg.

 

Ben jij op zoek naar sportmassage in Amersfoort, of wil jij graag weten wat sportmassage voor jou kan betekenen? Neem contact op en dan kom ik zo snel mogelijk op je terug.

Contact

Sportpark Bokkeduinen 11

3819 BD Amersfoort

Openingstijden

Maandag

8:00 – 20:00

Dinsdag

8:00 – 20:00

Woensdag

8:00 – 20:00

Donderdag

8:00 – 20:00

  • Facebook
  • Instagram

Overig

KVK nummer: 81872720

BIG-nummer: 19930652204

AGB-code praktijk: 04038875

bottom of page