top of page

SPECIALISMEN

Hands-on én hands-off

Om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen wordt gebruik gemaakt van verschillende specialismen.
Hands-on behandelingen die ingezet kunnen worden zijn
 manuele therapie, bindweefseltherapie (fasciatherapie), kinesiotaping en sportmassage.

Naast deze hands-on technieken worden ook verschillende vormen van training ingezet om jouw lichaam sterker te maken en te voorkomen dat een blessure terugkeert. Welke vorm van training ingezet wordt is afhankelijk van jouw lijf en jouw doel. Zo zal een hardloper een andere vorm van training nodig hebben dan een krachttrainer, en een vechtsporter een andere vorm dan een golfer.

Ongeacht jouw doel of sport: keer op keer is uit wetenschappelijk onderzoek naar voren gekomen dat het lichaam sterker maken positieve effecten heeft en ervoor zorgt dat mensen minder pijn ervaren, beter functioneren en zich gewoon beter voelen.

Hoe lang duurt een behandeling?

De duur van een behandeling varieert afhankelijk van het type therapie en jouw specifieke situatie. Over het algemeen duren sessies tussen de 30-60 minuten.

Moet ik een verwijzing hebben van een huisarts of specialist?

Voor fysiotherapie is in principe geen verwijzing van een huisarts of specialist nodig. Uitzondering hiervoor is wanneer er sprake is van een zogenaamde "chronische indicatie", bijvoorbeeld bij botbreuken na een operatie, bij verschillende spierziekten, MS, etc). Raadpleeg jouw verzekeraar om er zeker van te zijn dat jouw behandelingen vergoed worden.

Wanneer jij als cliënt zonder verwijzing binnenkomt is een fysiotherapeut wettelijk verplicht om een zogenaamde screening te doen. Tijdens deze screening wordt bepaald of er mogelijk sprake is van ernstige aandoeningen die niet door de (manueel) therapeut behandeld kunnen worden. Met jouw toestemming wordt vervolgens een kort verslag hiervan naar de huisarts gestuurd.

Contact

Sportpark Bokkeduinen 11

3819 BD Amersfoort

Openingstijden

Maandag

8:00 – 20:00

Dinsdag

8:00 – 20:00

Woensdag

8:00 – 20:00

Donderdag

8:00 – 20:00

  • Facebook
  • Instagram

Overig

KVK nummer: 81872720

BIG-nummer: 19930652204

AGB-code praktijk: 04038875

bottom of page