top of page

HOOFDPIJN

Bijna iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn en meestal ben je er met wat rust, een nacht slaap of een paracetamol weer vanaf. Soms helpt dit niet of zijn er ook andere klachten náást de hoofdpijn, zoals nekpijn, duizeligheid, wazig zien, een kloppend gevoel, gevoeligheid voor licht of geluid. De meest voorkomende soorten hoofdpijn zijn:

  • Migraine

  • Spanningshoofdpijn

  • Cervicogene hoofdpijn

  • BPPD (positieduizeligheid)

  • Medicatie overgebruik hoofdpijn

014A0086 copy-min.jpg

Hoe ontstaat hoofdpijn?

Hoe hoofdpijn ontstaat is afhankelijk van het type hoofdpijn. Vaak is er ook sprake van overlap tussen de verschillende soorten, wat combinatiehoofdpijn wordt genoemd.

Migraine is een aanval van hevige hoofdpijn die tot wel drie dagen kan duren. De pijn zit meestal aan één zijde van het hoofd, is bonzend en gaat vaak samen met misselijkheid en overgeven. Ook ervaren mensen soms lichtflitsen of golvende beelden.

 

Spanningshoofdpijn is een drukkende, knellende pijn aan beide zijden en het gevoel wordt vaak omschreven als een strakke band om het hoofd. Deze hoofdpijn kan ontstaan door stress en spanning, maar niet altijd. Spanning kan de hoofdpijn wel in stand houden. Spanningshoofdpijn kan verergeren bij stress, een verkeerde werkhouding, te weinig afwisseling van houding, slecht slapen of vermoeidheid.

Cervicogene hoofdpijn komt vaker aan één kant voor, is constant en drukkend en gaat vaak samen met stijfheid van de nek. De oorzaak van deze hoofdpijn ligt dan ook in de structuren van de nek (spieren, gewrichten, ligamenten).

Bij BPPD krijg je een aanval van draaiduizeligheid als het hoofd snel van houding verandert, zoals tijdens omdraaien in bed, buigen en achter je kijken. Het ontstaat wanneer de kristalletjes die in jouw gehoorgang zitten, niet op de juiste plek zitten. Een fysiotherapeut kan hierbij helpen.

En nu?

Misschien heb je zelf al onderzoek gedaan naar wat er mogelijk bij jou aan de hand is of ben je al bij een dokter geweest. Bij meeste vormen van hoofdpijn kan de fysiotherapeut jou goed helpen en ook wanneer dit niet het geval is, wordt je verwezen naar iemand die je wél kan helpen.

 

Ik kijk graag met je mee in mijn praktijk in Amersfoort, om te bepalen waardoor jij hoofdpijn hebt en werk samen met jou aan een oplossing!

20240203_152230(0)-min.jpg

Neem contact op

Ontdek vandaag nog hoe een op maat gemaakte behandeling jou kan helpen om een actiever, gezonder en gelukkiger leven te leiden. Neem contact op om een afspraak in te plannen!

Contact

Sportpark Bokkeduinen 11

3819 BD Amersfoort

Openingstijden

Maandag

8:00 – 20:00

Dinsdag

8:00 – 20:00

Woensdag

8:00 – 20:00

Donderdag

8:00 – 20:00

  • Facebook
  • Instagram

Overig

KVK nummer: 81872720

BIG-nummer: 19930652204

AGB-code praktijk: 04038875

bottom of page