top of page

ELLEBOOGKLACHTEN

Klachten aan de elleboog kunnen verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende pijnklachten zijn een zogenaamde tenniselleboog en golferselleboog, maar naast deze twee zijn er meer mogelijke oorzaken voor pijn in de elleboog. Veelvoorkomende aandoeningen zijn:

  • Tenniselleboog of golferselleboog

  • Gebroken elleboog en/of uit de kom zijn (luxatie) van de elleboog

  • Instabiliteit na een val of breuk

  • Peesontsteking van de triceps

  • Artrose

  • Aspecifieke elleboogpijn

014A9897-min.jpg

Hoe ontstaat elleboog pijn?

Bij een tenniselleboog doet de buitenkant van je elleboog pijn, terwijl bij een golferselleboog de binnenkant pijnlijk is. Maar soms lijken de klachten op een tennis- of golferselleboog, terwijl het eigenlijk door iets anders komt. Zo kunnen problemen in je nek, bovenrug, pols en hand er ook voor zorgen dat een klacht in de elleboog ontstaat. Dit is niet altijd het geval, maar vaak is er wel een verband hiertussen.

Als je bent gevallen en daarna last hebt van je elleboog, kan het zijn dat de achterkant van je elleboog instabiel is of dat er een breuk is. Bij bepaalde sporten kan de kans op het ontwikkelen van elleboogklachten groter zijn. Denk hierbij aan krachttraining, werpsporten en vechtsporten. Het is belangrijk om deze op tijd te laten onderzoeken, zodat de juiste behandeling kan worden gegeven.

En nu?

Misschien heb je zelf al onderzoek gedaan naar wat er mis is met jouw elleboog of ben je al bij een dokter geweest. Hoe dan ook is het handig om meer te weten over wat er mogelijk aan de hand is, wat een fysiotherapeut voor jou kan betekenen én wat jij zelf kunt doen om het herstel te versnellen en verdere klachten te voorkomen.

 

Ik kijk graag met je mee in mijn praktijk in Amersfoort, om te bepalen waardoor jouw elleboogklachten aanwezig zijn en werk samen met jou aan een oplossing!

20240203_152230(0)-min.jpg

Neem contact op

Ontdek vandaag nog hoe een op maat gemaakte behandeling jou kan helpen om een actiever, gezonder en gelukkiger leven te leiden. Neem contact op om een afspraak in te plannen!

Contact

Sportpark Bokkeduinen 11

3819 BD Amersfoort

Openingstijden

Maandag

8:00 – 20:00

Dinsdag

8:00 – 20:00

Woensdag

8:00 – 20:00

Donderdag

8:00 – 20:00

  • Facebook
  • Instagram

Overig

KVK nummer: 81872720

BIG-nummer: 19930652204

AGB-code praktijk: 04038875

bottom of page