top of page

BINDWEEFSEL THERAPIE

Wat is bindweefsel therapie?

Bindweefsel therapie (ook wel fascia therapie genoemd) is een vorm van behandelen die zich richt op de bindweefselvliezen in ons lichaam. Deze bindweefselvliezen zijn er om botten, spieren, organen en de huid met elkaar te verbinden en onderling krachten over te dragen. De fascia is als een elastisch net dat door ons hele lichaam loopt, van top tot teen.

Wat doet bindweefsel therapie?

Bindweefselmassage Amersfoort IASTM

In gezonde staat bestaat een groot deel van de fascia uit een vloeistof dat het voedt en soepel en elastisch houdt. Wanneer er minder hiervan aanwezig is kunnen lokale verklevingen ontstaan. Deze verklevingen van de fascia ontstaan op verschillende manieren. Zo kan dit gebeuren na een ongeluk, operatie, na een sportblessure, langdurig in dezelfde houdingen te zitten/werken, te weinig bewegen, etc. Maar ook je voeding, (langdurige) stress en zelfs te weinig variatie in beweging kunnen voor verklevingen zorgen.  

Klachten waarbij bindweefsel therapie kan helpen zijn onder andere:

  • Gevoel van stijfheid dat niet wegtrekt na rekken (bv. in de bovenrug en nek-schouderregio)

  • Beperkingen in beweeglijkheid van de gewrichten ondanks rekken

  • Lage rugpijn

  • Disbalans in sporthoudingen

  • Langdurige (sport)gerelateerde klachten

  • Littekens

Doordat het fascia een netwerk is dat het gehele lijf met elkaar in verbinding brengt, kunnen verklevingen op één plek leiden tot pijn op een andere. Bij krachttrainers zie je bijvoorbeeld veel dat beperkingen in de heupregio leiden tot klachten in de schouders, of beperkingen in de schouders leiden tot rugklachten. 

Het losmaken van deze verklevingen wordt gedaan op verschillende manieren (handtechnieken, cupping, fascia tools) en leidt vaak direct tot een "vrijer" gevoel en minder stijfheid. Meestal zijn er een aantal achtereenvolgende behandelingen nodig om het maximale effect te halen uit fasciatherapie en wordt het gecombineerd met andere therapievormen zoals
manuele therapie, sportmassage en training.

Bindweefselmassage cupping Amersfoort

Ben jij op zoek naar bindweefsel therapie in Amersfoort, of wil jij graag weten of bindweefsel therapie jou kan helpen? Neem contact op en dan kom ik zo snel mogelijk op je terug.

Contact

Sportpark Bokkeduinen 11

3819 BD Amersfoort

Openingstijden

Maandag

8:00 – 20:00

Dinsdag

8:00 – 20:00

Woensdag

8:00 – 20:00

Donderdag

8:00 – 20:00

  • Facebook
  • Instagram

Overig

KVK nummer: 81872720

BIG-nummer: 19930652204

AGB-code praktijk: 04038875

bottom of page