top of page

ENKEL- EN VOETKLACHTEN

Klachten aan de enkel en voet kunnen heel vervelend zijn, aangezien deze gewrichten moeilijk te ontlasten zijn. De meest voorkomende enkel- en voetklachten zijn:

  • Enkelzwikking en/of functionele enkelinstabiliteit

  • Syndesmose letsel

  • Achillespees blessure

  • Shin splints (MTSS)

  • Tarsaal tunnel syndroom

  • Hielspoor (fasciitis plantaris)

014A9972-min.jpg

Hoe ontstaan enkel- en voetklachten?

Wanneer je je enkel verzwikt hebt, is de kans groot dat deze direct opzwelt en blauw wordt. Dit wordt ook wel een acuut enkelletsel genoemd, waarbij de enkelbanden opgerekt of gescheurd kunnen zijn, of er mogelijk sprake is van een botbreuk. Als je eerder hersteld bent van een enkelblessure, maar nog steeds last hebt van instabiliteit en regelmatig door je enkel gaat, kan er sprake zijn van functionele enkelinstabiliteit.

 

Enkelklachten na een breuk kunnen belemmerend zijn in het dagelijks leven of tijdens het sporten. Als gevolg van immobilisatie kan de enkel erg stijf worden. Ook hielspoor komt veel voor, waarbij het pijnlijk is om blootsvoets of op slippers te lopen.

Aspecifieke klachten aan de enkel of voet zijn klachten waarvoor geen directe diagnose gesteld kan worden. Dit betekent echter niet dat er niets aan de hand is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat bepaalde voetwortel- of middenvoetbeentjes niet optimaal functioneren. 

En nu?

Misschien heb je zelf al onderzoek gedaan naar wat er mogelijk bij jou aan de hand is of ben je al bij een dokter geweest. Manuele therapie, training en fysiotherapie zijn effectieve behandelingen voor enkelklachten. Deze benaderingen kunnen helpen bij het verminderen van pijn en het herstellen van de mobiliteit en functie van de enkel.

 

Ik kijk graag met je mee in mijn praktijk in Amersfoort, om te bepalen waardoor jouw klachten aanwezig zijn en werk samen met jou aan een oplossing!

20240203_152230(0)-min.jpg

Neem contact op

Ontdek vandaag nog hoe een op maat gemaakte behandeling jou kan helpen om een actiever, gezonder en gelukkiger leven te leiden. Neem contact op om een afspraak in te plannen!

Contact

Sportpark Bokkeduinen 11

3819 BD Amersfoort

Openingstijden

Maandag

8:00 – 20:00

Dinsdag

8:00 – 20:00

Woensdag

8:00 – 20:00

Donderdag

8:00 – 20:00

  • Facebook
  • Instagram

Overig

KVK nummer: 81872720

BIG-nummer: 19930652204

AGB-code praktijk: 04038875

bottom of page