top of page

HEUPKLACHTEN

Heb je last van pijn en stijfheid in de lies en/of bil? Wordt je tijdens jouw sport geremd door de pijn en merk je dat je meer snel en sterk bent? Of ervaar je moeite met op gang komen na lang zitten en merk je dat je loopafstanden steeds korter worden? Het probleem kan mogelijk veroorzaakt worden door je heup. De meest voorkomende heupklachten zijn:

  • Slijmbeursontsteking van de heup

  • Snapping hip (internal of external)

  • FAI (femoral acetabular impingement)

  • Labrumletsel

  • Heupdysplasie

  • Liesklachten

  • Artrose

014A9928 copy-min.jpg

Hoe ontstaan heupklachten?

Er zijn verschillende oorzaken voor heuppijn. Bij jonge sporters kan er sprake zijn van een inklemming in het heupgewricht, ook wel bekend als FAI. In veel gevallen is een operatie niet nodig en verminderen de klachten door het mobiliseren, stabiliseren en versterken van het heupgewricht. Bij oudere mensen zien we vaak dat de heup stijf en pijnlijk is als gevolg van slijtage (artrose). Dit betekent echter niet dat je altijd klachten zult blijven hebben. Deze slijtage komt namelijk ook voor bij mensen zonder klachten en vaak leidt het verbeteren van de beweeglijkheid en kracht tot afname van pijn en verbetering van functie.

Ook bij sporten zoals voetbal, tennis, hardlopen, etc. kunnen heupklachten de kop op steken. Een combinatie van een hoge trainingsfrequentie, verminderd herstel en een al sluimerend aanwezige blessure maken sporters hiervoor gevoelig.

En nu?

Misschien heb je zelf al onderzoek gedaan naar wat er mogelijk bij jou aan de hand is of ben je al bij een dokter geweest. Hoe dan ook is het handig om meer te weten over wat er mogelijk aan de hand is, wat een fysiotherapeut voor jou kan betekenen én wat jij zelf kunt doen om het herstel te versnellen en verdere klachten te voorkomen.

 

Ik kijk graag met je mee in mijn praktijk in Amersfoort, om te bepalen waardoor jouw heupklachten aanwezig zijn en werk samen met jou aan een oplossing!

20240203_152230(0)-min.jpg

Neem contact op

Ontdek vandaag nog hoe een op maat gemaakte behandeling jou kan helpen om een actiever, gezonder en gelukkiger leven te leiden. Neem contact op om een afspraak in te plannen!

Contact

Sportpark Bokkeduinen 11

3819 BD Amersfoort

Openingstijden

Maandag

8:00 – 20:00

Dinsdag

8:00 – 20:00

Woensdag

8:00 – 20:00

Donderdag

8:00 – 20:00

  • Facebook
  • Instagram

Overig

KVK nummer: 81872720

BIG-nummer: 19930652204

AGB-code praktijk: 04038875

bottom of page