top of page

KNIEKLACHTEN

Kniepijn komt veel voor, zowel bij jongvolwassenen en ouderen en bij sporters en niet sporters. De meest voorkomende knieklachten zijn:

  • Instabiliteit van de knie

  • Ruptuur van de voorste kruisband, achterste kruisband of kniebanden

  • Anterior knee pain

  • ITBS, jumpers knee, runners knee

  • Meniscusletsel

  • Artrose

014A9998 copy-min.jpg

Hoe ontstaan knieklachten?

Bij kniepijn denken we vaak aan acute klachten die ontstaan tijdens het sporten. Een verkeerde, plotselinge beweging kan leiden tot letsel aan de kniebanden (binnenband, buitenband, voorste kruisband, achterste kruisband) of meniscus. Bij (semi) professionele sporters zien we deze klachten regelmatig. De meeste knieklachten bij recreatieve sporters ontstaan langzaam en geleidelijk, als gevolg van overbelasting of verkeerd gebruik tijdens het sporten of in het dagelijks leven.

Ook ouder worden kan leiden tot knieklachten, zoals artrose en slijtage. Hierdoor wordt de knie vaak stijf en pijnlijk en kunnen er problemen ontstaan met opstaan en lopen.

En nu?

Zoals je kunt zien, zijn er verschillende soorten knieklachten met elk een andere aanpak. Als de knie stijf kunnen we deze mobiliseren. Als de knie instabiel aanvoelt, gaan we werken aan het verbeteren van de stabiliteit en kracht.

Ik kijk graag met je mee in mijn praktijk in Amersfoort, om te bepalen waardoor jouw knieklachten aanwezig zijn en werk samen met jou aan een oplossing.

Ik kan je ook helpen met de revalidatie na een knieoperatie, zoals een kijkoperatie, kruisbandreconstructie of plaatsing van een totale knieprothese.

20240203_152230(0)-min.jpg

Neem contact op

Ontdek vandaag nog hoe een op maat gemaakte behandeling jou kan helpen om een actiever, gezonder en gelukkiger leven te leiden. Neem contact op om een afspraak in te plannen!

Contact

Sportpark Bokkeduinen 11

3819 BD Amersfoort

Openingstijden

Maandag

8:00 – 20:00

Dinsdag

8:00 – 20:00

Woensdag

8:00 – 20:00

Donderdag

8:00 – 20:00

  • Facebook
  • Instagram

Overig

KVK nummer: 81872720

BIG-nummer: 19930652204

AGB-code praktijk: 04038875

bottom of page