top of page

TARIEVEN

Tarieven 2024

In 2024 gelden de onderstaande tarieven.

Voor een eerste afspraak fysiotherapie worden normaalgesproken twee zittingen ingepland (één intake met onderzoek en één behandeling). Dit zorgt ervoor dat ik 60 minuten de tijd heb om jouw klachten in kaart te brengen, een diagnose te stellen en alvast jouw eerste behandeling te geven. Daarnaast geef ik je uitleg over wat er aan de hand is, hoe lang het gaat duren, etc, zodat jij altijd weet waar je aan toe bent. Op de factuur staat dan een intake én een behandeling gedeclareerd.

Wil jij liever alleen de intake met onderzoek? Dat kan ook. In dat geval duurt de afspraak 30 minuten, krijg jij alvast de uitleg en diagnose en starten we de volgende keer met de behandeling.

Indicatiecode
Behandelingen
Prijs
1000
Zitting fysiotherapie
€40,-
1001
Zitting fysiotherapie aan huis
€50,-
1864
Eerste afspraak fysiotherapie zonder verwijzing (screening, intake, onderzoek)
€55,-
1870
Eerste afspraak fysiotherapie na verwijzing (intake, onderzoek)
€52,50,-
1400
Fysiotherapeutisch onderzoek + diagnose
€60,-
Niet nagekomen afspraak
€35,-
Sportmassage 30 minuten
€35,-
Sportmassage 60 minuten
€65,-

Contractvrij

LUMIO heeft geen contracten afgesloten met de zorgverzekeraars. Waarom hiervoor is gekozen en wat de voordelen voor jou als cliënt zijn leg ik hieronder uit.

 

Als een fysiotherapeut een contract afsluit met een zorgverzekeraar zijn er bepaalde eisen en voorwaarden waar de praktijk aan moet voldoen. Onder deze eisen en voorwaarden vallen dingen als bepaalde praktijkinrichting, administratieve vereisten, verplichte af te nemen vragenlijsten per aandoening, aantal behandelingen per patiënt vergeleken met landelijk niveau(behandelindex), welke behandelmethoden wel en niet gebruikt worden, hoe beleid geregeld wordt én ook hoeveel de behandeling kost. Helaas gaat dit inmiddels geregeld ten koste van de kwaliteit van jouw behandeling, de aandacht voor jou als cliënt en daarmee vaak ook de uitkomst van jouw therapie. 

Het tarief wat de zorgverzekeraars vergoeden per behandeling is helaas al jaren lager dan de kostprijs. Dit betekent in de praktijk dat therapeuten méér patiënten op een dag moeten draaien dan eerder, om toch uit de kosten te komen. Zo is het niet bijzonder dat een fysio op één dag 20 patiënten ziet. Dit gaat de kwaliteit van de behandeling vanzelfsprekend niet ten goede. Daarnaast zijn de prijzen voor mensen die géén aanvullende verzekering hebben een stuk hoger, dan voor mensen die dat wél hebben. 

Met zorgverzekeraars onderhandelen over de inhoud van deze contracten is niet mogelijk.

De keuze om LUMIO contractvrij te houden biedt veel voordelen voor de cliënt en therapeut, waaronder:

  • Vrijheid in behandelkeuzes;

  • Gemiddeld 20% meer tijd voor jou en jouw klacht;

  • Meer eigen inspraak in jouw behandeling;

  • Kwalitatief hoogwaardige zorg.

Vergoedingen

Afhankelijk van de polisvoorwaarden vergoeden de meeste goede zorgverzekeraars in het algemeen 80% tot 100% van de kosten. Je vindt dit in jouw polisvoorwaarden of door te informeren bij jouw zorgverzekeraar. 

  • Als je een restitutiepolis hebt, dan wordt de rekening meestal voor 100% vergoed (‘marktconform tarief’). Een restitutiepolis is iets duurder, maar de vrije keuze voor een zorgverlener wordt dus gerespecteerd. 

  • Als je een naturapolis hebt dan betaal je een deel van de behandeling zelf. Hoe groot dit deel is verschilt per verzekeraar en per polis, maar meestal ligt dit tussen de 75-85%. De eigen bijdrage is soms fiscaal aftrekbaar aan het einde van het jaar (zorgkosten)

Let op: er zijn ook combinatiepolissen, waarbij bijvoorbeeld de basisverzekering wél een restitutiepolis is, maar de aanvullende een naturapolis.

Als cliënt ontvang je rechtstreeks de factuur, deze voldoe je aan LUMIO Fysiotherapie en declareer je vervolgens bij de zorgverzekeraar. De meeste zorgverzekeraars behandelen zo'n declaratie binnen een dag.

Kwaliteit en bevoegdheid

Contractvrije praktijken worden soms afgeschilderd als praktijken waar minder kwaliteit wordt geleverd. Dit is gelukkig niet waar. Wanneer fysiotherapie namelijk niet wordt gereguleerd door de zorgverzekeraars, blijft de rol van de beroepsvereniging en andere registers over. Die zorgen ervoor dat alle therapeuten voldoen aan de wettelijke verplichtingen die door de overheid zijn vastgesteld. Zo sta ik ingeschreven in registers die bijhouden of ik bevoegd ben om mijn werk te doen en ben ik verplicht mijn kennis up-to-date te houden door het doen van aanvullende opleidingen en cursussen. De registers die hierop toezien zijn het KNGF-register, BIG-register en AGB-register. Daarnaast werk ik samen met verschillende disciplines in de gezondheidszorg in het algemeen, om jou als cliënt de best mogelijke zorg te kunnen bieden.

014A0037 copy-min (1).jpg

Neem contact op

Ontdek vandaag nog hoe een op maat gemaakte behandeling jou kan helpen om een actiever, gezonder en gelukkiger leven te leiden. Neem contact op om een afspraak in te plannen!

Contact

Sportpark Bokkeduinen 11

3819 BD Amersfoort

Openingstijden

Maandag

8:00 – 20:00

Dinsdag

8:00 – 20:00

Woensdag

8:00 – 20:00

Donderdag

8:00 – 20:00

  • Facebook
  • Instagram

Overig

KVK nummer: 81872720

BIG-nummer: 19930652204

AGB-code praktijk: 04038875

bottom of page